Keresés


Esztergom

Rugby Club Hotel - Olcsó szállás Esztergom
 

Esztergom: Múlt, jelen, s jövő, avagy honnan hová Esztergom

A mintegy 30.000 lakosú Esztergom – Magyarország egyik legrégibb települése - festői környezetben, a Dunakanyar nyugati kapujában fekszik.

Esztergom Magyarország egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városa. Fényes királyi személyek, jeles események, gazdag paloták, templomok képét kegyetlen csaták öldöklése, tatár és török hordák garázdálkodása - pusztulás, majd újjáépítés váltakozó képei követik. A város történetében az egész ország történelme sűrűsödik.

Esztergom egyéni arculatának legmarkánsabb eleme a történelmi, kulturális örökség, amely a tárgyi emlékekben, a város szerkezetében, a beépítési formákban, és a szellemiségében is tetten érhető.

A másik meghatározó elem a táji környezet, a város változatos domborzata, a Duna látképe és jelenléte, a Pilis-Visegrádi-hegység közvetlen közelsége és az ezt a közelséget erősítő, várost átszövő zöldfelület. E kettő együttesen adja azt a sokszínű, több településrészre elkülönülő, de együtt élő várostestet, ahol szinte minden utcának, térnek sajátos hangulata van, és ahol vagy a természetes környezet adja a terek, utcák hátterét, vagy a város sziluettje, néha egy-egy markáns épület teszi egyedülállóan vonzóvá magát a tájat. Kevés város van, ahol a múlt tárgyi emlékei a természettel ilyen erőteljes szimbiózisban élnek.

Facebook


Kapcsolat


 

Cím: Nagy-Duna sétány 1. Esztergom

Telefon: +36 20 476 0438

Email: info@rugbyclub.hu

  • Tisztelt érdeklődők! 
  • Szálláshelyünkre foglalást kizárólag emailben, írásban tudunk elfogadni. Szabad kapacitásról, időpontokról, árakról, kedvezménykekről, kérésről szintén éredklődjenek e-mailben. Így pontos és nem félreérthető információkat tudok adni!
  • Köszönöm